Γλυκιά ρυζόπιτα

Share

Γλυκιά ρυζόπιτα

Γλυκιά ρυζόπιτα
Γλυκιά ρυζόπιτα
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το ρύζι σε δύο φλιτζάνια νερό μαζί με ένα κουταλάκι αλάτι μέχρι να μαλακώσει –αν έχει μείνει νερό το σουρώνουμε, και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
  2. Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα αβγά χτυπημένα, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  3. Ρίχνουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και τα μπαχαρικά και ξανα –ανακατεύουμε.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί γύρω στα 25 εκ. με βούτυρο και στρώνουμε τρία φύλλα, ραντίζοντας το καθένα με λιωμένο βούτυρο.
  5. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα. Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό και χαράζουμε την πίτα.
  6. Ψήνουμε γύρω στα 50 λεπτά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα ή σκέτη.

Comments are closed.