Καλοκαιρινό ριζότο

Share

Καλοκαιρινό ριζότο

Καλοκαιρινό ριζότο
Καλοκαιρινό ριζότο
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4-6μερίδες 20λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
25λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4-6μερίδες 20λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
25λεπτά
Οδηγίες
  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια με ένα μαχαίρι.
  2. Κόβουμε μία μελιτζάνα σε οριζόντιες λεπτές φέτες και μετά σε κάθετες για να πάρουμε μικρά κυβάκια.
  3. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο θυμάρι.
  4. Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  5. Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως κόψαμε και τις μελιτζάνες, δηλαδή σε μικρά κυβάκια. Μόλις πάρει χρώμα η μελιτζάνα, ρίχνουμε μέσα και τα κολοκυθάκια.
  6. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Μόλις πάρει χρώμα το ρύζι, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το νερό, 1 ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε.
  7. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε από τη φωτιά
  9. Ψιλοκόβουμε φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό) και ρίχνουμε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και με λίγο φέτα αν θέλουμε.

Comments are closed.