Κρεμμυδόρυζο με Ρύζι Καστανό Τυρολέζα

Share

Κρεμμυδόρυζο με Ρύζι Καστανό Τυρολέζα

Κρεμμυδόρυζο με Ρύζι Καστανό Τυρολέζα
Κρεμμυδόρυζο με Ρύζι Καστανό Τυρολέζα
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4-6μερίδες 15λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4-6μερίδες 15λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  4. Ρίχνουμε το καστανό ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ρίχνουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά ώστε να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το νερό.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 15-20 λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, άνηθο, βασιλικό και το ξύσμα από το λεμόνι.
  8. Σερβίρουμε με γιαούρτι.

Comments are closed.