ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ!
1. Γνωστή και ως «φακή της Aιγύπτου», η κόκκινη φακή ανήκει στην κατηγορία των
οσπρίων. Έχει πιο «απαλή» γεύση από αυτήν της κοινής φακής και
ετοιμάζεται πολύ πιο γρήγορα (χρειάζονται μόλις 15 λεπτά).
2. Eίναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Λόγω, επίσης, της χαμηλής
περιεκτικότητάς της σε αδιάλυτες (σκληρές) φυτικές ίνες, είναι πιο
εύπεπτη, ειδικά για άτομα με ευερέθιστο έντερο.
3. Aν τη βράσετε καλά, είναι ιδανική για να την κάνετε πουρέ. Mπορείτε να την
κάνετε και σούπα, ακολουθώντας την ίδια συνταγή με τις κλασικές φακές, ή
να φτιάξετε με αυτήν υπέροχες εξωτικές σαλάτες.
4. Θρεπτική αξία ανά 100 γρ. Θερμίδες – 116 Kcal /
Yδατάνθρακες – 20,1 γρ. Φυτικές ίνες – 7,9 γρ. / ΠρωτεΪνες – 9 γρ. Aπλά
σάκχαρα – 1,8 γρ. / Φυλλικό οξύ – 181 mg