Κινέζικο τηγανητό ρύζι
1. Ξεκινάμε το κινέζικο τηγανητό ρύζι, ζεσταίνοντας σε ένα γουόκ 1 κ.σ. λάδι. Ροδίζουμε το κρέας ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι να ροδίσει για 5-7 λεπτά, και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά.
2. Τραβάμε στη μια μεριά του γουόκ τα λαχανικά και ρίχνουμε λίγο λάδι στο άδειο σημείο του γουόκ. Ρίχνουμε τα αβγά και αφήνουμε να ψηθούν ανακατεύοντας για 2 λεπτά, να ψηθούν και να σπάσουν σε κομμάτια.
3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του γουόκ, λαχανικά κρέας αυγά και ρίχνουμε την σόγια και την oyster sauce (τη βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στο σημείο με τα ασιατικά προϊόντα).
4. Προσθέτουμε τις φύτρες τα ενταμάμε, το φρέσκο κρεμμύδι και το σουσάμι. Τέλος ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι ανακατεύουμε πολύ καλά για 1-2 λεπτά στη φωτιά κι αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγη σάλτσα σόγιας ή oyster επιπλέον.