Η αρχαία τροφή
Όσπρια
Ένα ορόσημο για την ελληνική κουζίνα και μία επιλογή υψηλής διατροφικής αξίας. Κάθε είδος και μία ξεχωριστή πορεία στα τραπέζια οικογενειών και φίλων, σημαδεύει για πάντα τις συνήθειες και την ταυτότητα τους. Φασόλια και φακές, ρεβύθια και φάβα, γεύσεις άλλης εποχής που θα αναζητάτε πάντα.
Φασόλια Μέτρια
Φασόλια σε μορφή πολυχρησιμοποιημένη, αποτελούν αγαπημένη επιλογή σε κουζίνες νοικοκυριών και εστιατορίων. Πηγή πλούσια σε πρωτεΐνη και βιταμίνες αποτελεί σημείο κατατεθέν της Μεσογειακής διατροφής. Απόλυτα ταιριαστά για φασολάδα.
Φασόλια Χονδρά
Άλλη μια βασική ποικιλία της ευρύτερης οικογένειας των φασολιών είναι τα Φασόλια Χονδρά. Ως εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών αλλά και αντιοξειδωτικών ταιριάζει σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
Φασόλια Γίγαντες
Αγαπημένη πρώτη ύλη πολλών περιοχών της Ελλάδας με έντονο χαρακτήρα υπαίθρου. Λευκά στην όψη και μεγαλύτερα σε σχεση με άλλες ποικιλίες παίρνουν είτε πρωταγωνιστικό είτε δευτερεύοντα ρόλο στα πιάτα σας. Δοκιμάστε τα στο ομώνυμο πιάτο φούρνου.
Φασόλια Μαυρομάτικα
Με μοναδικό χαρακτήρα και παρουσία στο τραπέζι που ξεχωρίζει από άλλες ποικιλίες. Τα φασόλια μαυρομάτικα, με το μέτριο μέγεθος και την μαύρη κηλίδα είναι τέλειος συνδυασμός σε σαλάτες της Ελληνικής κουζίνας. Μαγειρέψτε το με θαλασσινά για μοναδικό αποτέλεσμα.
Φασόλια Μπαρμπούνια
Μια ιδιαίτερη ποικιλία φασολιών, με τα χαρακτηριστικά ερυθρά σημάδια. Η Τυρολέζα σας προσφέρει άλλη μία γαστρονομικά ανώτερη εμπειρία καθώς πρόκειται για αγαπημένο υλικό σε διάφορα πιάτα φημισμένων ευρωπαϊκών κουζινών όπως της ιταλικής. Ιδανικά για σαλάτες και λαδερά πιάτα.
Φασόλια Μαύρα
Τα μαύρα φασόλια καλλιεργούνται σε υψόμετρο 1200 μέτρων στην Άνω Βροντού Σερρών.Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές ίνες και φυτικές πρωτεϊνες. Βράζουν γρήγορα και μπορούμε να τα καταναλώσουμε ως σαλάτα, σούπα ή να τα κάνουμε πουρέ.
Φασόλια Κόκκινα
Τα κόκκινα φασόλια δεν είναι συνηθισμένα όσπρια όπως τα μαύρα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές, αλλά είναι εξίσου υγιεινά. Αποτελούν εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, φυτικών ινών, πρωτεΐνης και πολλών βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.
Φασόλια Πράσινα Mung
είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ιδανικά για σαλάτες, σούπες και παραδοσιακά ανατολίτικα πιάτα. Τα mung beans είναι γνωστά για τη θρεπτική τους αξία και τη μοναδική γεύση τους.
Φακές Ψιλές
Από τις παλαιότερες καλλιέργειες του ανθρώπου και ένα από τα κύρια όσπρια της ελληνικής κουζίνας. Οι ψιλές φακές είναι η μικρότερη ποικιλία της οικογένειας και είναι πλούσια σε πολύτιμες φυτικές ίνες που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Αναπόσπαστο κομμάτι σε ποικιλία σαλατών και φυσικά στην ομώνυμη σούπα.
Φακές Χονδρές
Η μεγαλύτερη εκδοχή φακης με το χαρακτηριστικό πρασινωπό τους χρώμα. Όσπριο πλούσιο σε φυτικές ίνες και βασική πηγή πρωτεϊνών. Μαγειρεύονται ευρέως σε σούπα αλλά και σε σαλάτες.
Φακές Κόκκινες
Ιδιαίτερη ποικιλία, με έντονο ερυθρό χρώμα ξεχωρίζουν από άλλα όσπρια. Έχουν την ιδιότητα οι κόκκινες φακές να μαγειρεύονται αρκετά πιο εύκολα από τις συνηθισμένες και μάλιστα να είναι πιο εύπεπτες. Θα τις συναντήσετε σε συνταγές με σούπες.
Φακές Beluga
Οι πολύτιμες φακές Beluga είναι γνωστές και ως «το χαβιάρι των φυτών» χάρη στο στρογγυλό τους σχήμα, στο υπέροχο μαύρο γυαλιστερό χρώμα και στην υψηλή τιμή τους που τις κάνουν να ξεχωρίζουν.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΦάβα
Συνοδευτικό άρτια συνδεδεμένο με τη νησιωτική Ελλάδα και τα ξεχωριστα πιάτα του Αιγαίου. Με γεύση γλυκιά και χρώμα χαρακτηριστικό που παραπέμπει στα ιδιαίτερα χώματα στα οποία ευδοκιμουν οι ποικιλίες που με προσοχή και μεράκι επιλέγει η Τυρολέζα. Δοκιμάστε το σε βελουτέ πουρέ και συνταγές νησιώτικες.
Μπιζέλι Κομμένο
Με υπέροχο πράσινο χρώμα τονίζει και δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στα πιάτα που χρησιμοποιείται. Πρόκειται για τον κλασικό καρπό του μπιζελιού σε κομμένη μορφή ώστε να διευκολύνει τη μαγειρική. Χρησιμοποιήστε το αντί φάβας και για κρεμώδης βελουτέ πουρέ.
Ρεβύθια Χονδρά
Από τις παλαιότερες τροφές, που χρονολογείται από τα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας και Αιγύπτου. Ένα από τα “κρυμμένα μυστικά” της Μεσογειακής και Ελληνικής κουζίνας, πλούσιο σε ενέργεια. Δοκιμάστε τα σε μορφή χυλού.
Οσπριάδα
Μια όλο και αυξανόμενη τάση στα όσπρια είναι ο συνδυασμός διαφόρων ειδών, που συνθέτουν αυτό που ονομάζεται στις κουζίνες οσπριάδα. Με χρώματα ιδιαίτερα σα μωσαϊκό, και γεύσεις μοναδικές σαν επιτρέπουν να δώσετε επιπλέον χαρακτηρα σε βασικές συνταγές και πιάτα. Δοκιμάστε την σε σαλάτες σε συνδυασμό με λαχανικά.